15 september 2008

Fågelfynd..


Tänkte visa några små fynd idag som finns på vår låga långa bänk i vardagsrummet. Lilla korsstygns fågeln på väggen hittade jag på loppis för några veckor sedan, jag tycker den är så söt- det fullständigt vimlar av sådana små hantverk ute på loppisar och man får dem så billigt att man nästan skäms- tänk att allt som jag syr och trixar med skall tryckas ner i kartonger av mina barnbarns respektive medans de skriker "försök ta en femma stycka-bara vi blir av med sk-ten" Uhr..

Jag tog av ramen och målade den svart med högblank sprayfärg, innan var den alldeles gulnad vit plast. De små porslinsfåglarna är också loppisfynd men de har jag nog haft i 1 eller 2 år, kostade heller inte mycket... Lampfoten är från gekås i Ullared och skärmen från Ikea. Den kanske kan målas vit och få en annan skärm sen när vi tröttnat på det svarta.

Ni som också springer på loppis-vad letar ni efter nu? Jag funderar på en tallrikshylla till köket men idén är inte riktigt insåld hos maken än..

Idag har jag och lilla E en ledig dag- jag älskar lediga vardagar, de känns så otroligt lyxiga! Ska träffa kompisar på lekplatsen, det är kallt och strålande sol idag-precis sånt höstväder jag älskar! Kram Ida

3 kommentarer:

Emma mittemot sa...

Super söta fåglar! och visst är det härligt med höst. Hög och frisk luft! Jag vill inte gå in...

Just nu letar jag efter silvriga kaffekannor. Har inte hittat någon än men skam den som ger sig!
Kram Emma

pysselpralinen sa...

Åh, vilka söta porslinsfåglar.

Visst är det galet vad olika smaken är under olika tider. Jag kan absolut inte tänka mig virkade spetsdukar under varenda porslinsfigur men det tycker min farmor är fint.
Som sagt, undrar vart en egna alster kommer hamna tillslut...

Jag letar just nu efter en liten söt byrå som jag kan ha pysselsaker i. Jag skulle också bli glad om jag hittade prickigt porslin samt annorlunda retrotyger (i milda färger).
Vad letar du efter?

Jes/Vita villa vila sa...

Hej & tack för din rara kommentar hos mig! Vad roligt att hitta denna fina blogg - hit kommer jag gärna tillbaka :)

Kram Jes

Psst!
Påslakanet jag har är till spjälsäng men funkar som du ser även till en liten växasäng :)