1 mars 2012

Dags att planera..

Förra sommarens odlingslådor..


Nu är det dags att börja planera för trädgården i år..
Jag har sex stycken odlinglådor varav två är upptagna. Den ena innehåller kryddor/örter och den andra är dotterns med jordgubbsplantor.
Så fyra stycken har jag som skall planeras för och det börjar bli dags att bestämma sig vad de skall innehålla.
Det som varit mest lyckat och lättodlat är plocksallad, gul lök, potatis och morötter.
Skulle gärna vilja prova jordärtskockor, sparris, rädisor och gärna ha fler jordgubbsplantor. Hur skall jag få plats för allt?? Måste se om vi kan klämma in fler lådor hi hi!

Det jag har lärt mig efter två år nu är att jag inte skall för-så något inomhus- antingen glömmer jag vattna de stackars fröna så de torkar eller så vattnar jag rejält så de möglar. Så jag får hålla mig till sådant som skall sås direkt i lådorna. Och så skall jag ge upp tomatplantorna.. Jag får hundratals små tomater men de förblir gröna och endast någon handfull hinner bli röda..

Åh vad jag längtar!!

Sålänge går jag och kikar i rabatterna efter alla de lökväxter jag planterade i höstas. De börjar sticka upp lite varstans nu. Om jag minns rätt blev det massor av vita tulpaner, några lila allium och kanske några svarta och ljusrosa tuplaner men det kan vara önsketänkande.. Året innan planterade jag kungsängsliljor.

Idag har vi haft vårfeelings här hemma! Barnen har hoppat hopprep på gatan i bara tjocka tröjor och vrålat vårtjut tills de var alldeles slut! Jag har varit på två timmars barnvagnspromenad och sedan fika hos grannen. Nu skall jag krypa till kojs tidigt och försöka ta igen lite sömn.
Och ja.. det blev en hel del shoppat på Pompdelux igår- jisses vad fina kläder!

Kram Ida


2 kommentarer:

Limetwig sa...

Visst är det kul med trädgård och plantering osv men jag är så sjukt dålig på att ta hand om det sen... hmm får bli bättring tror jag minsann för det är mysigt att äta sitt egna!
Ja det blev inte riktgt som planerat igår, tyvärr. Men jag fick shoppat pomp i alla fall hos en annan här i Hviken och shoppa gjorde jag :) Fick osså börja sortera efter ett tag, det är ju inte gratis att shoppa pompkläder precis! Men SÅ mycket fint :)
Caroline och jag har börjat disskutera en Märtafika i slutet av Mars eller efter Påsk! Men går det bra för dig med lör eller sön eftermidda? Vi hörs...

Ha det bäst!

裙底淫照 sa...

情色a片分享俱樂部
線上視訊美女
校園美女a片影音視訊網
視訊情人網
Jav免費a片
a片免費看
免費a片下載
免費視訊脫衣視訊
080視訊聊天室