20 juli 2008

Torghandel..


Aubergin, citron, ingefära, vitlök, paprika, kiwi, lök, vitkål och broccoli

Koriander, gräslök och persilja-enorma knippen för 15:- st
Hallon, rabarber, morötter, feta och kapris

Igår var jag på Möllevångstorget i Malmö och handlade för faktiskt första gången i mitt liv (ja jag vet det är knasigt att inte ha varit där tidigare) Det var verkligen en upplevelse! Det vimlade av fräscha grönsaker, frukter, ägg m.m.... Dessutom betydligt mycket billigare än i mataffären så jag valde svenskt och obesprutat i allt jag kunde hitta och sparade ändå pengar. Fick otrolig inspiration och handlade lite allt möjligt "bra att ha" ! Vi hade tapaskväll sedan på kvällen med våra grannar och numera goda vänner och jag hade gazpacho, grillad aubergin och paprikaröra, queesedias och serdellfyllda tomater på min att göra lista, så mycket av det jag handlade behövdes faktiskt. Men sen fick jag hejda mig, kunde handlat hur mycket som helst om jag bara hade haft större cykelkorg och ryggsäck med med mig! Från och med nu skall jag till Möllan ofta! Imorgon får ni se vad jag skulle ha rabarber och hallonen till..

Idag stod jag och maken på loppis och sålde allt som maken rensat ut från vårt källar och vindsförråd och alla skåp i lägenheten. Otroligt skönt att bli av med sådant man inte använder och gillar längre. Känner mig 10 kg lättare och dessutom ett par tusen kronor rikare. Fast nu väntar en huvudvärkspilla-det utbröt nämligen kaos runt vårt krimskrams och vi blev nästan nermejade-det var riktigt otäckt ett tag men men, nu är det över.Kram Ida!

1 kommentar:

Rosa sa...

Möllanshopping är myyyysigt! och det är ju så att man blev väldigt sugen på allt du hade lagat! Och dina tidigare cupcakes skulle inte heller vara fel att smaka....

Hoppas allt är bra med dig!
Kram
c