5 augusti 2010

Loppis skörd..

En stor spegel som skall målas. Har inte bestämt mig om den skall bli svart, vit eller ljustgrå.. Eller någon svag pastellig ton. Någon som kan hjälpa mig välja??

Vacker inramad fjäril, lite makabert kanske men jag tycken den är så fin med sitt välvda glas (som kanske inte syns på bilden)
Gamla örngott med monogram och virkad spets.Två fina fat, jag älskar att duka fram lite udda porslin.
Och en söt liten saft tratt från Kokums.


En tvättbräda som jag ropade in tillsammans med en gigantisk zinkbalja som jag planterat luktärter i. Får hålla med maken om att tvättbräda kanske inte är världens mest användbara grej men ganska fin eller hur?

En liten trälåda med texten "skål" på sidan. Den är ganska ny och har säkert varit något piffigt set med snapsglas eller något. Jag ska måla den och ha blommor i den.

Vacker gammal ask som skall bli vit, har redan en likadan som rymmer lite favoritsmycken.
Och ett djupt fat från Kockums, är ganska repigt innuti men fint att sätta blommor i på ett trädgårdsbord och jag fick den billigt.

En snygg pall som jag är så nöjd med. Tycken benen är så fina. Den var omålad och väldigt sliten när jag köpte den men nu är den svart och fungerar som sängbord åt mig.

Tänkte visa några av våren och sommarens loppisfynd. Jag tycker jämt och ständigt jag springer på vackra eller roliga saker som någon annan tröttnat på, tänk om allt det här bara skulle slängts..!

Har sagt det förr men mina bästa tips är att ha måttband med sig och i mobilen skriver jag upp mått från hemmet.
Nästa tips är våtservetter, man känner sig lite smutsig om händerna när man gått och vändt och vridigt på en massa gamla saker.
Sista tipset är att tänk på att nästan allt går att tvätta, bleka eller måla om och vi vet ju alla vad lite färg kan göra hi hi!

Idag skall vi fira min kära mamma som fyller år, stort grattis åt dig som alltid ställer upp! Det brukar bli gräddtårta med blåbär till kaffet så det ser jag fram emot!
Ni andra får ha en fortsatt skön dag och vara rädda om er. Kram Ida1 kommentar:

Drömlägenheten/Caroline sa...

Åh, åh, åh vilka klockrena fynd!

Spegeln blir nog ljuvlig i vilken färg du än använder!
Skulle dock inte måla asken utan ha kvar den, lite trä blandat med vitt är ju rätt snyggt!

Kram kram Caroline