13 maj 2009

Min plan..

Jag har en ganska klar vision om hur jag skulle vilja att min hem ska se ut. I slutändan vill jag att det skall vara lugnt, fint och fräscht men viktigast av allt är att det är personligt. Jag vill att det skall finnas detaljer att förundras över, saker som får en att stanna upp och vilja kika och undersöka mer. Saker som är lite oväntade eller i en oväntad kombination. Roligast är det såklart om sakerna har en historia som jag känner till men annars blir det loppis. Som ni vet kommer inte alltid loppisfynden på beställning men det är nog en del av tjusningen- själva jakten på lokala loppisar, blocket, tradera och att få in tips genom nära och kära.
I nya lägenheten har jag en ny rolig utmaning. Jag försöker inreda enligt Feng Shui. Har i ett par år märkt att det mesta jag läser om Feng Shui stämmer in väldigt bra på hur jag mår och påverkas i min vardag. För att ta små exempel så kan jag inte slappna av och somna utan att reta mig om byrålådan är öppen, retar mig på skåpsluckor som är pyttelite öppna, saker som hänger snett eller ligger där de inte hör hemma, kan inte gömma oreda utan att ha kvar den i tankarna, tex om min garderob, handväska, skolpärmar är i galet oordning gnager det i huvudet på mig. När jag nu börjat läsa mer och mer om Feng shui och de olika elementen som bör finnas representerade i ett hem för att skapa balans och hur man bör möblera ett hem inser jag att det mesta redan är så i mitt hem. Jag har just nu en ganska feminin och snäll stil härhemma men måste hela tiden få in lite svart, blankt, slitet för att bryta och balansera upp Yin Yang.
Jag är flitig läsare av bloggen Simplicity där Jannice som är certifierad Feng Shui konsult har en Feng Shui skola och massor med inredningtips och inspirerande bilder. Det finns massor att läsa på internet eller i fina böcker. Börja med att läsa Rensa i röran som finns i pocketformat och gör en riktig rensning när sommmaren närmar sig! Kram Ida


Bilder:
1 Min lilla sovhörna. Alla fönster är tyvärr brunmålade och det är strängt förbjudet att måla dem vita enligt fastighetsägaren.. Det börjar bli en mysig sovplats, fattas bara ett litet sängbord, kanske ett gammalt pottskåp om det dyker upp eller en sliten fin stol?
2 Kudde från Linum, köpt på Strega i Malmö för många år sedan. Överkast/pläd från Ellos.
3 Budgettips! Istället för att köpa en fin färdig knopphylla för 200-300 kr så köpte jag denna på Hornbach för 34kr och målade den vit. Jag är nöjd!
4 & 5 Just nu hänger här två favorithalsband och lite ranunkler knoppar som fått en sista chans.
6 Festväska som min kära mamma köpt på Noa Noa åt mig. Älskar den och den förtjänar att få vara framme mer än en gång om året!
7 Alldeles oanvänd liten lampskärm som jag fyndat på Erikshjälpen för 30kr, nu letar jag lampfot som inte är för gullig men lika liten.

1 kommentar:

EN INREDOHOLIC sa...

Gulliga du! All lycka med din inredning och livet :) Ser att du bor i Skåne - trevligt!! Kram på dig! Jannice