22 januari 2009

Till glädje igen..
















Jag sprang på ett loppisfynd jag inte kunde motstå fast vi egentligen har proppfullt i linneskåpet påminde maken mig om med lite annat ordval.. Vackra gamla linneöverlakan och örngott med spets, i mängder och det var dessutom halva priset! Jag blekte, manglade, strök och de blev så fina. Ett av örngotten har måttet 40x40 cm och blev ett perfekt kuddfodral som nu ligger på sängen. Jag hittade bla tre lakan med samma spets så nu skall jag sy påslakan till oss tre med annat tyg på framsidan. Det är inte riktigt standardmåtts-bredd på dem men jag tror det skall gå. Funderar på ljust rosa tyg med vita prickar på till Lilla E, hon har nu bytt ut sin brun/blå är favoritfärg-unisex stil mot rosa rosa rosa och vill bara leka prinsessa hela dagarna! Tänk vad fint kvinnorna fixade förr med broderade monogram, speciella brudlakan som var med extra vacker spets och nu kommer de till glädje igen- det är väl ekologi om något?


Vackra gamla spetsar och pärlemoknappar samlar jag också på, den pyttelilla glaskupan är ett loppisfynd för 3:- och tre trärullar kom min mamma med, de har varit min mormors och jag visste inte att de fanns i "våra" gömmor, har letat länge efter sådana.
Kram Ida

8 kommentarer:

mariaemb. sa...

Åh, det är så fantastiskt vackert med spets, speciellt när det finns en histori bakom, varesig man känner till den eller inte. Just nu är våra lagringsmöjligheter strikt begränsade men jag skulle nog också slagit till om jag hittat vackra lakan och örngott med spets.

Vänliga hälsningar
Maria

Gnistrande snö sa...

Härliga bilder du visar men oj så sugen jag blev på semlor :-)
/Katarina

H A N N A S - F O R M sa...

Vackert med spetsar, band och knappar...får nog aldrig nog av det. Tack för din hälsning hos mig...nja, tror folk skulle bli besvikna om jag blottade vårt hem...gillar faktiskt inte så mycket vår lägenhet, tittar ständigt efter något nytt...jag har en vision däremot hur jag VILL ha det och ber och bönar att jag någon dag ska få det så...än så länge får man nöja sig med må hörn här och där...

Vad fint med semlan...ska oxå baka någon dag.

Ha en härlig helg!

KRAM
Hanna

Lindhagens Anna sa...

Hej vännen!

Åhh så fina bilder och jag blir riktigt loppis sugen!! Titta in på min blogg, jag har en hälsning till dig där.

Kramis/Anna

Butik Östergården sa...

Hej hittade dig via Lindhagens Anna! Så vackra lakan. Hittade också lakan på loppis med jätte vackra spetsar härom dagen. Hade tänkt att sy gardiner av dem. Skall försöka fota dem om det blir ljust någon gång på dagen. I går släcktes inte våran utebelysning på hela dagen. Ja nu längtar man verkligen efter vår och ljus!
Vilken jätte fin blogg du har!
Har suttit en bra stund nu och fått en massa ny inspiration. Härligt!
Kram Helen

syster doris sa...

Va roligt med besök från dig!!!
Man kan inte få för många vackra lakan!
kram Tina

borghild sa...

Hei Ida!
Lakenene var nydelige, skjønner godt du ikke kunne gå fra dem...:-) Jeg lengter også mot loppesesongen, det dumme er at det var et på lørdag, da jeg hadde fri, men så leste jeg det i avisen først på kvelden:-( Ja, ja, det kommer vel nye loppemarkeder...
Jeg har pysslat ganske mye i det siste, laget veeeldig mange bleieposer og heklede vesker. Det er jo utrolig gøy at mange vil kjøpe det jeg lager, men nå tror jeg at jeg må ha en pause på bestillingene, iallfall hvis jeg skal bli ferdig med strikkejakkene til mine egne barn;-)
Jeg har forresten laget 'made by' lapper av de Tilda-arkene jeg fikk av deg, men tror ikke jeg har blogget dem...?
Og Tilda-boken er allerede i hus:-), utrolig fin bok, men sånn 'figurmessig' er nok ikke dette min favoritt-Tildabok. Men den er jo nydelig å bare bla i og se på bildene også.
Håper du og familien har det bra, kos deg med mindre pendling og med hyggelige kollegaer!:-) Klem B:-)

Bygatan sa...

Hej Ida och tack för din kommentar hos mig!
Vi har gjort sänggaveln själva, en ram, pärlspont och en list runtom. Den gjorde vi för ca 7 år sedan, kostnad då ca 500:-, vilket blev en billig gavel tycker jag.

Vilka jättefina fynd du har gjort!!

Ha det bra, kram Lena