5 januari 2009

Iskallt och sol..







Fusksnöpulver som svärmor köpt i blomsterbutik. Blandas med vatten och sen har man gnistrande snö att lägga på blomsterarrangemang. Kul!














Detta var precis vad jag behövde idag, en riktig kick av strålande vintersol och flera minusgrader! Lilla E är tillbaka på dagis idag, maken jobbar och jag har pluggat matte hela dagen. Gick ut en snabb promenad på min lunchrast och var tvungen att köpa några vårlökar. Provade att dricka vitt te. Köpte en sån där liten te boll som vecklar ut sig och blir en vacker blomma. Jag och katten Oscar satt och stirrade på den tillsammans, den åkte upp till ytan, sjönk sen till botten, åkte upp igen och sjönk sen ner igen... Mycket underhållande men det var tyvärr inte supergott..

Mitt löfte för nya året är inte att undvika kakor och godis, det går inte! Men jag skall försöka utrota alla konstigheter i vår mat härhemma. No more E ämnen om vi kan låta bli. Inte på något maniskt vis men om det finns alternativ eller vi hinner göra egen fiskgratäng istället för köpa färdig så är kommer jag bli glad. Vi har även börjat sopsortera mjukplast och hårdplast och det skall vi bli maniska med! Hoppas ni med fick en glimt av vintersolen idag! Kram Ida

8 kommentarer:

Emma mittemot sa...

Åh, så härligt med vårlökar!! Jag fick med mig crocus när jag var och handlade idag! Så himmla härligt!

Krma Emma

Anonym sa...

Den där fusksnön ser ju riktigt bra ut... jag får nog kolla på sådan i blomsterhandeln här hemma.

Angående teblommorna, jag håller helt med dej, de brukar inte ha någon jättetoppensmak. Jag tycker de är lite mjäkiga i både doft och smak och den jag provat som smakat mest (en snurra som snurrade upp sig)smakade sötlakrits på et inte gott sätt.

Hemmalycka sa...

Kul det där med fake-snö :)
Kram Åsa

mariaemb. sa...

Hej Ida!

Vilken härlig blogg du har! Hit kommer jag abslout komma tillbaka flera gånger. Vilken grej med fusksnö! Det blev väldigt vackert. Måste nästan ta och prova det.

God fortsättning!
/Maria

Lindhagens Anna sa...

Hej Ida!

Jag blir så avundsjuk på dig som bor så nära blomsterbutiken!!! Såå himla mysigt att köpa lite fina blommor när man vill. Jag har också provat en sån teblomma och håller med dig. Vi har inga nyårslöften heller men har börjat promenera mera. Mats o Jag tävlar om vem som kommer först till Berlin (Via Tappa.se). Rätt kul, vi trissar varandra rätt bra. Igår var jag ute och gick på kvällen i mörkret med en massa minusgrader (helt galet)hihi. Ha det gott!
Kramis/Anna

me and alice sa...

Åh vad sugen jag blev på lite vårlökar nu... Dina var jättesöta! Hi,hi... vilken kul grej med snö i påse! Har jag aldrig sett förut!
Kram Susanne

Bitteliten sa...

for en flott blogg du har!

Kommer gjeren inn hit igjen!!

Johanna sa...

Fina vårlökar du hittat!

Håller med om teblomman, "spännande" att se på men smaken var ingen hit direkt....