17 juli 2012

Lemoncurd..



Häromdagen gjorde jag egen lemoncurd för första gången. 
Den skulle användas som fyllning i en tårta men det blev lite över och vi skulle bort på middag så jag hällde den i en ren barnmatsburk och hade med mig till värdinnan.

Lemoncurd är gott att ha i alla möjliga kakor och bakverk, på scones, pannkakan.. ja till allt möjligt!

Receptet hittade jag i den här tjejens fantastiska bok om tårtor.


Hoppas ni har en skön start på veckan oavsett om ni jobbar eller har semester. Här hemma är det lite svårt att planera dagarna tycker jag.. ena sekunden är det strålande sol och nästa så ösregnar det. Man får vara snabb och flexibel..
Ikväll skall jag ut och äta med två vänner, skall bli kul! 
Nu..plocka disk och försöka hinna knipa fem minuter i solen innan lilleman vaknar från sin tupplur..


Kram Ida



Lemoncurd ca 3 dl

1 1/2 dl strösocker
2 stora ägg
saft och skal från 2 citroner (ca 1 dl saft)
50 gr rumsvarmt smör i kuber

Häll socker, ägg citronsaft och skal i en skål och ställ den över vattenbad.
 Rör hela tiden tills smeten tjocknat (skall ha samma konsistens som hollandaisås) 
Lägg i smör och rör tills det smält. 
Häll i rena burkar. 
Lemoncurd håller ca 1 vecka i kylskåp. 







2 kommentarer:

Limetwig sa...

Mumsich!

Paula sa...

Mums! Gott tillsammans med grädde på scones :) Fine med dymo-etikett!