30 maj 2011

Blått är flott..



Jag har precis som många andra bloggisar fallit totalt för det blåa! Jag skulle gärna fylla hemmet med blå detaljer just nu. Speciellt i sovrummet, där vill jag ha mönstrade blå sängkläder, massor av kuddar och så en stor stråkorg - så snyggt ihop!

Idag har lite blått porslin plockats fram från skåpen, det mesta är fyndat på loppis. Servett ringarna är från Lexington och följa med hem från en tripp till Smögen förra sommaren. Kommer bli perfekt till sommarens middagar ute i trädgården. Mmmm.. längtar!

Hoppas ni får en bra start på veckan!
Kram Ida

23 maj 2011

Vår hall..



Bild ILVA

En bild från hörnan på vår L-formade hall idag. Jag har tagit in lite blommande syrén från trädgården som doftar underbart!

Den här hörnan är mörkaste platsen i vårt annars väldigt ljusa hus så jag har varit försiktig där men nu känner jag att det är för ljust. Tror att det skulle bli bra med en mörkbrun korg som blomkruka eller en stor lampa. Har letat ett tag efter en lampfot eller lampskärm i rotting men den skall helst vara mörkt brun. Nu hittade jag den här på Ilvas hemsida, den är lite för ljus men man kanske kan betsa den? Vad tror ni?

Som vanligt: Inte ett foto taget här hemma utan att katten Oskar kommer smygandes och skall se vad som händer.. Och faktiskt så blev det lite mer balans med en brun/svart/vit katt till allt det ljusa =)

Rummet som skymtar till höger är sista rummet som skall renoveras i huset och nu är som sagt golv klara och väggarna spacklade, tills vi bestämt vad som skall finnas på väggarna så står datorn här. Sen skall dörrlister upp..
Kram Ida

22 maj 2011

Söndagsfrukost..



Lång söndasgfrukost med bullar, te och tidning är obligatorisk här hemma. Dottern ligger oftast nedbäddad i soffan och tittar länge på Bolibompa eftersom vi inte hinner det i veckorna.
Vi brukar köpa bullar på bageriet i byn men idag lyckades jag baka världens snabbaste som har jäst under natten. De blev väldigt goda!
Kommer fortsätta kämpa med surdegsbröd som jag så gärna vill lyckas med men tills dess är dessa superbra!

På kvällen: Smula 25 gr jäst för osöta degar i en stor skål. Rör ner 5 dl kallt vatten och lös upp jästen med. Rör ner 12 dl rågsikt, 2 tsk salt, 1 msk flytande honung och 1 msk olivolja. Blanda ihop degen. Täck med handduk och ställ i kylen under natten.

På morgonen: Sätt ugnen på 225gr, häll ut degen på mjölat bord och skär i bitar. Lägg bullarna på låt med bakplåtspapper och grädda i ca 20 min. Väldigt snabbt och enkelt!

Jag penslade mina med vatten och strödde över vita och svarta sesamfrön. Nästa gång tänker jag prova ha i rivna morötter i degen eller strö över linfrön. Man kan säkert hitta på hur många varianter som helst..

Ha en skön söndag. Själv skall jag ligga och läsa en pocketbok jag fullständigt fastnat i.
Kram Ida

21 maj 2011

Finns det något godare..


Äntligen! Svenska jordgubbar.. det är få saker som slår det! De har sin givna plats i Green Gate skålar som jag fått av en fin vän, ser så somrigt ut!
Vi har ätit chokladfondue med doppade jordgubbar och mördegskex två kvällar på rad.. Såå gott att dottern helt verkar missat att vi inte ätit godis varken fredag eller lördag!

Hoppas ni har en skön helg såhär långt.
Idag har vi haft strandväder här i södra Skåne och i morgon skall det bli regn. Detta måste vara den perfekta kombinationen för allt jag sått i mina pallkragar. Har jag tur blir det jordgubbar, potatis, gul lök, sallad, roccula och en massa färska örter att mumsa på under sommaren. Hade gärna velat prova med någon sparrisplanta men det finns helt enkelt inte plats för mer nu. Ett växthus någon gång i framtiden står högt på önskelistan. Kika in hos Julia så förstår ni vad jag menar!
Kram Ida

19 maj 2011

Färgklickar..

Un Bisou

Un Bisou

Un Bisou

Pip design

Pip design
Maken har börjat renovera det sista rummet i huset. Golvet är lagt och målaren har bredspacklat väggarna så de är släta och fina. Dottern skall få flytta in där och hennes rum är tänkt åt bebisen så småningom.
Jag har inlett en övertalningskampanj att hon skall få en vägg tapetserad med någon färgglad och härlig tapet. Stackars maken som nu ångat ner tapeter i hela huset och svurit på att aldrig någonsin tapetsera!
Nu ligger jag i soffan och vilar och bläddrar i tapetböcker.. Dottern själv vill ha något med fåglar, fjärilar eller blommor och det skall vara mycket färger. Det finns hur mycket som helst och om vi väl lyckas bestämma oss för vilket mönster det skall vara så finns de i massor av olika färger!
Får väl erbjuda mig att jag ångar ner dem den dagen de skall ner..
Visst är de här härliga?
Kram Ida

16 maj 2011

Nyfiken..



Största lyckan på jorden måste vara att ha och att vänta ett barn! Till hösten skall vår älskade trollunge som då kommer vara 6 år få bli storasyster!
Vi är så glada alla tre och jag njuter verkligen av att vara gravid, även om hormonerna vänder upp och ner på hela vardagen emellanåt.. Glad arg rörd trött om vartannat utan att man själv kan kontrollera det.. men så klart mest glad!!

Nu börjar jag bli nyfiken på vad det är för litet knyte.. Flicka eller pojke..
Oavsett så skall jag gynna Kappahl för jag tokälskar deras fina ekologiska babykläder just nu.
Kram Ida

8 maj 2011

Bröllopsdag..



Idag har maken och jag haft bröllopsdag. Det är nu 7 år sedan vi stod i Bara kyrka och sa ja till varandra. Vi firade med lite köpe-tårta med våra föräldrar i all enkelhet i trädgården.
Det lilla söta porslinsbrudparet fick vi på vårt bröllop av min farmor som tyvärr inte lever längre. Det stod på min farmor och farfars tårta när de gifte sig och jag tycker det är så fint! Tar alltid fram det på vår bröllopsdag. Ett fint minne!

Denna helgen har minst sagt gått snabbt. Vi var på underbart bröllop igår när våra nära vänner gifte sig och idag har vi bara varit i solen och njutit. Jobbar en hel del i trädgården men sålänge det är sol så är det rena avslappningen. Älskar att gå där och planera och fantisera om hur det ska se ut i framtiden när vi fixat det så som vi vill. Men just nu är det gräva, rensa och flytta som gäller...

Ha en bra start på veckan, kram Ida