23 augusti 2011

Foto..Nu har jag under en veckas tid sorterat bilder i datorn och framkallat bilder från 1,5 år tillbaka. Phu.. Vilket jobb!
Nackdelen med att man har kameran framme dagligen, det blir såå mycket att hantera sen.
Vad skall man göra med alla bilder? Är ni flitiga med att framkalla eller tittar ni på dem i datorn? Eller kanske i digital fotoram?
Jag gör ett enkelt familjealbum där bilderna bara sätts in och datum skrivs ner. Och nu skall jag göra ett separat album för vårt hus och renovering för det är så kul att följa steg för steg.

Denna gången valde jag att framkalla via Crimson och det kan jag verkligen rekommendera. Vilken skillnad! Färgerna är så mycket bättre än på det andra stället där jag varit trogen i många år. Och jag gjorde beställningen en onsdag kväll (nästan midnatt) och fredag lunch kom bilderna hem i brevlådan, då hade jag t o m gjort förstoringar. Det kallar jag service!
Lite dyrare per kopia för de vanliga bilderna men på förstoringarna skillde det inget i pris så jag tänker ta Crimson nästa gång också.

I dagarna skall jag pussla ihop en tavelvägg med några bilder. Vi hade det i vår lägenhet för många år sedan, sen har ramarna legat nerpackade och tyvärr blivit skavda. Får se om det går att rädda dem, annars passar jag nog på att byta till samma fast i valnötsbruna som de nu finns i (Ikeas ribba ram). Så snyggt till svart vita bilder!

Ha en fortsatt skön onsdag, själv tar jag det väldigt lugnt idag- läser nya magasin, slappar och tvättar tills det är dags att hämta dottern i skolan.
Kram Ida

3 kommentarer:

Piccolacasa sa...

Jag brukar göra fotoböcker då och då. Kanske inte högkvalite eller superarbetat, men det blir fint och det blir AV!! kram!!

Vendela sa...

Hejsan,
Jag skulle vilja se mer av er husrenovering!


På Byggla.se kan man lägga upp sina byggprojekt, få feedback samt inspiration. 
Det skulle vara väldigt roligt om du kan visa hur du förändrar ditt hus. Lägger du upp ditt projekt så får du en morot. 

Du kan antingen gå direkt till http://byggla.se/projekt/skapa-projekt/ eller så mailar du mig!
/Vendela

Johanna Stålros sa...

Åhh vad avis jag blir- jag skulle verkligen behöva göra det där. Gifte mig för två år sedan men har fortfarande bara en uppförstoring och den har inte vi gjort;) Förr gjorde man det automatiskt....Kram Johanna