11 januari 2011

Renovering av köket..

Så här kommer vårt nya kök se ut! Vita luckor med en slät ram, vi tycker de är lagom stilrena och passar vår hustyp. Över vasken skall vi ha två hyllplan till lite fin-fint. Hela väggen kommer målas. Bänkskiva har vi inte riktigt bestämt oss för än.
Denna sidan blir ungefär som idag.

Så här har vårt kök sett ut idag sen vi flyttade in för 1 år sedan. Byggt 1966, lite upphottat med ljus plastmatta och lister på luckorna antagligen på 80-90 talet. På nyårsafton fick fyra små sötnosar gå loss med tuschpennor på luckorna.


Köket är det första man ser från vår ytterdörr så det skall bli så skönt att få fint här. Vi älskar att det är ett s.k parallell kök, man har allt inom räckhåll och matplats separat. Detta var en av anledningarna till att vi köpte huset.


Nu skall jag berätta vad det är för projekt vi dragit igång här hemma. Vi byter ut köket! Efter månader av planering och ritande så har vi satt igång med hittills störta renoveringen för vår del.

Det gamla köket är nu ute och det nya är på väg. En del vitvaror och nytt golv har trillat in under dagen (eller trillat och trillat..maken har lite ryggbesvär nu)
Under denna och nästa vecka skall det komma rörmokare, elektriker, målare m.m för att förbereda. Så just nu får vi leva på take away och smörgåsar och diska i balja inne i badrummet men vi är så glada så det är ok.

Skall bli så otroligt lyxigt med helt nytt och fint och med lådor som är lätta att dra ut. Rena nya fräscha vitvaror, ingen tvättmaskin i köket.. åh vilken dröm! Bäst av allt blir att vi nu kan lägga färdigt vårt golv i hela köket och hallen och slipper den vita plastmattan i köket och betongsmulor från vårt uppbrutna klinkers golv i hallen. Fortsättning följer.. Kram Ida

1 kommentar:

Anonym sa...

Gud så spännande!!! Jag lovar att ni kommer att äta hemlagat varje dag ett helt år efter ett par veckor med take away - det är en trevlig bonus!!!
Köket kommer att bli jättefint - se upp för ryggskott!
Husiebon