17 oktober 2010En liten glimt av vår matplats. Både tallrikshyllan och matbordet är målade med ljustgrå linoljefärg men är inte färdigmålade. De åkte in i ett nafs inför en middag när vi behövde bordet och nu är det sååå segt att skruva isär det igen och fortsätta.. Men det är väl bara att ta tag i det.
Vi är väldigt nöjda med nyansen, vi ville ha något annat än vitt men eftersom stolarna är svarta ville vi inte blanda in fler färger utan det skulle vara en "ikke färg" som jag ibland säger.. Blev precis lagom.
Lamporna har jag tjatat mig till. Vi har haft en limegrön plexilampa från Kartell som maken älskar. Jag gillar den också men blir ibland så otroligt trött på färgen och att den gör att man inte kan ha vilka andra färger till som helst. Och så tycker jag inte att det blir proportionerligt med en lampa till vårt bord som är 2,70 långt.
Så nu blev det tre billiga zinklampor från Ikea och jag är supernöjd och jag tror maken är det också även om han inte vill erkänna det.. Mitt mål är att ha ett hem som är lättförändrat med små medel och jag tänker att det nu kommer vara enkelt att byta om man plötsligt vill ha tre andra små lampor hängades där.. Men det pratar vi tyst om inför maken än så länge, annars blir han nog galen på mig!

Nu är det en neutral bas som man kan ha alla möjliga accentfärger till. Just nu har vi lila ljuslyktor framme som jag fått av mina nya gulliga kollegor när jag fyllde år. De är handblåsta och kommer från Hemtex, lyser väldigt vackert när det skymmer!

Hoppas ni haft en skön helg och laddat batterierna i höstsolen. Jag älskar hösten just nu! Kram Ida

1 kommentar:

pysselpralinen sa...

Jag tycker att det blev väldigt snyggt med lamporna! Och vackra höstfärger på ljuslyktorna. Jag blir lite avundsjuk på tallrikshyllan, något som jag ofta håller utkik efter men aldrig tycks hitta i butiker och på loppis. Och nu har jag samlat på mig så många fina tallrikar som egentligen bara duger som dekoration eftersom de är gamla och nötta...jag får nog intensifiera mitt hyll-letande!:-)

Tack för din snälla kommentar om mina syprojekt, jag blev så väldigt glad av den!:-)