27 mars 2010

Vardagsrum..BetonggjutningFöre

Äntligen kunde vi igårkväll flytta in i vardagsrummet igen efter några veckors trängsel i köket med soffa tv m.m på liten yta. Underbart att kunna röra sig och att slippa äta kvällsmat vid soffbordet! När vi köpte huset var det vävtapet på väggarna och en från början säkert fin ekparkett på golvet. Parketten luktade illa och var sprucken och missfärgad. Vi började med att öppna upp ett valv mot köket där det tidigare bara fanns en smal dörr. Nu har vi ångat ner tapeter, fått hjälp att bredspackla och slipa väggarna kanonfina och sen har vi själva målat väggar, tak, element och fönster. På golvet har vi fått gjutit en betongplatta för att få samma höjd på golvet som kök och hall som ligger bredvid, sen har vi lagt samma ekparkett som vi lagt i sovrummen (är inte så mörk i verkligheten som på bilderna)och den skall i framtiden fortsätta ut i hallen och köket. Det ena fönstret var av någon anledning mörkbrunt och det målade vi vitt som resten och det gjorde stor skillnad. Vi är så otroligt nöjda och går bara runt och mumlar om hur fint och fräscht det känns! Det är så sporrande att se resultat av allt jobb och att det faktiskt blir så fint som man tänkt sig. Tex så valde vi att ta bort taklister i alla rum och det är vi så nöjda med, det var vi inte säkra på skulle bli bra. Nu återstår golvlister, ljusknappar och eluttag och så skall stora fönstret målas.
Nu skall vi ta en liten paus i renoveringen, kraften och tiden måste gå till examenspluggande och vi skall njuta av utelivet i huset istället tänkte vi.

Idag öser regnet ner, helt ok efter gårdagens 13 grader då vi satt ute och fikade i solen och bara njöt! Maken jobbar och Lilla E är hos dagiskompis och leker. Ska försöka slita mig från datorn nu och köra en storstädning och sen läsa lite. Hoppas ni också har en mysig lördag, Kram Ida

4 kommentarer:

Mmmmm... sa...

Fan så fint det blir ida!! Gött ju! Hoppas det går bra i skolan, esoexo! Kram Malin

Lindhagens Anna sa...

Stort GRATTIS! Förstår att det känns skönt att få flytta in i vardagsrummet! Det ser jättefint ut, vilket jobb ni har lagt ner! Jag jobbar i helgen sen drar vi till Österlen och tokjobbar =). Nää då vi ska mysa också men man vill ju få hyffsad i ordning till sommaren. Kram kram

pysselpralinen sa...

Så härligt att bli klar och bara kunna gå omkring och mysa och njuta av hur fint det har blivit! :-)
Det låter klokt att ta en liten paus i renoveringen, det är nog bra för välmåendet. Kan ju bli ganska påfrestande att leva "i-väntan-på-att-det-ska-bli-färdigt".
Själv tycker jag att det känns som att vi aldrig kommer få ordning här, trots att lägenheten är mycket större än den förra ligger det saker överallt som inte ska vara där. Men mitt tålamod kanske inte är så bra som det skulle behöva vara...;-)

Husiebon sa...

Så superfint det blir, och vad mycket ni hinner med; gjuta golv, måla fönster och jag vet inte vad! Måste kännas tillfredsställande att se sig omkring och tänka att det här har vi gjort!!
Ha en superskön påsk!