3 januari 2010

God fortsättning..med hemlagat godis..
Hej alla, hoppas ni haft en skön jul och nyårshelg. Hos oss blev det riktigt lyckat allting i år. Julen känns långt borta nu och visst är man lite trött på granen och julpyntet. Min kropp är som en klocka, såfort nyårsafton varit så börjar jag längta efter tulpaner, vita ranunkler, semlor och nystädat och vitt runt omkring mig. Verkligheten är annan just nu, hemmet har förvandlats till en byggarbetsplats och vi flyttar väggar, bygger garderobsinredning, ångar ner tapeter för fullt. Sover i vardagsrummet alla tre sedan julhelgen och har bestämt oss för att stora sovrummet och dotterns rum skall göras helt klara nu. Vilket betyder ånga ner tre lager tapeter, ut med heltäckningmattor och plastmattor, bredspackla och slipa väggarna, sen skall det målas och läggas in nytt golv. Kommer bli underbart fint men vägen dit är lite stökig för oss som inte renoverat förut.
Under ledigheten har jag gjort snickersliknande godis som var superenkelt. Riktigt riktigt sött men innehåller iallafall inte några oäkta ämnen. mitt nyårslöfte är nog samma som för 2009, försöka få i oss så lite äckelämnen som möjligt i maten.
Imorgon börjar jobb igen efter två veckors semester, dottern skall skolas in på nytt dagis. Känner mig utvilad och redo! Kram Ida

Snickersgodis
350 gr jordnötssmör
2 dl socker (jag provade med 1,5 dl och det gick bra)
2 dl ljus sirap (1,5 dl gick bra)
8-10 dl cornflakes
100-200 gr mörk choklad

Rör ner jordnötssmör, socker och sirap i en kastrull, värm tills det smält samman men låt inte koka. Häll smeten i en bunke, krossa cornflakes och rör ner i smeten. Häll ut på bakplåtspapper och platta ut till en jämn platta. Ringla över smält choklad. Ställ svalt tills chokladen stelnat.

Nästa gång ska jag prova att ha i hela osaltade jordnötter för ännu mer snickerskänsla, och kanske testar jag med 1 dl socker och sirap och ser om det fortfarande binder ihop tillräckligt.

1 kommentar:

Lindhagens Anna sa...

Hej Ida!

Det låter som om ni är i full gång =)! Vad tyckte lilla E om dagis? Hoppas hon ska trivas! Vi har börjat lite smått på torpet men det tar tid och är lite för kallt. Vi "fick" det i befintligt skick med inredning och allt. Det mesta är skräp som vi får rensa ut. Det ska bli kul när vi väl kan börja bygga. God fortsättning och stor kram//Anna