20 september 2013

Hallondessert..



Förra helgen lekte jag cateringfirma och gjorde 14 desserter till svärföräldrarna som hade lite fest.

Vill man kan man snabba på varianten med färdigköpt lemoncurd eller skippa den helt, smula några kex istället för att rosta crumble, ta vanlig vispgrädde istället för gräddcremé. 
Easy peasy!

Tänkte tipsa om receptet såhär inför helgen och önska er en skön sådan!

Kram Ida

 6 port

Havrecrumble:
6 dl havregryn
0,75 dl neutral olja
0,5 dl honung
1 tsk vaniljsocker
2 msk vatten 

Värm ugn till 150 gr
Rör ihop ingredienserna och bred ut dem på bakplåtspapper, rosta tills de fått lagom mkt färg. Kan förberedas.

Gräddcremé:
1/2 dl cremefraiche
1 dl vispgrädde
1/2 dl råsocker

Vispa cremefraiche, grädde och råsocker tills det blir hårt.


Lemoncurd:
1 1/2 dl strösocker
2 ägg
saft och skal av 2 citroner
50 gr rumsvarmt smör i kuber

Häll socker, ägg, citronskal och saft i värmetålig skål och placera över vattenbad med sjudande vatten. 
Rör om hela tiden så inte äggen koagulerar.
När lemoncurden tjocknat så tag från värmen och rör ner smöret lite i taget. 
Förvara i burk upp till en vecka. 


Varva allt i små skålar/glas med bär. 
Jag använde färska hallon. 



1 kommentar:

TITTILINA sa...

Låter hur mumsigt som helst!
Lyckos svärisarna som har en så talangfull svärdotter!

Kram