30 juli 2011

Vår kryddträdgård..


Så här ser det ut nu..
Vår blivande lavendelhäck (med en öppning för ingång) som vi planterade i början av Juni i år. Har verkligen tagit sig fint. De två stora plantorna på hörnorna stod här sedan innan.

Lyxiga egna jordgubbar har vi skördat litervis..

Senaste tillskottet. Hösthallon till nästa år.

I närmsta lådan, gul lök och salladshuvud. De två vänstra lådorna innehåller potatis och tomatplantor.

Före..

Före..

Idag visar jag min älskade lilla odlingsavdelning. Det är den ena gaveln på huset som ni ser och egentligen mest en passage för att komma till trädgården. Men här är det gassande sol och perfekt att odla.
De tre bakre lådorna snickrade maken i fjor och de främre i år. Hoppas de är lika grå och vackra nästa år som de första. De är gjorda i obehandlat virke som jag sen oljat in med kokt linolja. Billigt och naturligt, jag vill inte ha tryckinpregnerat runt det vi skall äta..
I år kom markduk för att hålla ogräs borta och singel på plats. Och maken har slitit många timmar med att lägga kantsten för att hålla singeln på plats. Vi använde plattor som vi grävt upp från andra ställen på tomten och nu ställde på högkant istället. Känns skönt att använda sådant som redan finns istället för att köpa nytt hela tiden.

Vi är så otroligt nöjda och älskar att sitta här framåt kvällen och bara titta och dofta.
Och nästa sommar när jag inte har en stor mage i vägen skall jag plantera fler bärbuskar och fortsätta gjuta runda trampstenar i betong.

De större framtidsplanerna är ett nytt putsat garage istället för det bruna i trä som ni ser. Och att hela huset skall putsas ända upp. Kommer bli tjusigt!

Om en stund kommer min lilla loppa hem efter att ha lekt hela dagen hos en kompis. Maken och jag har smugit runt i kvarteret med tumstock och mätt staketbrädor och fått inspiration till vårt nästa projekt- staket på baksidan. Nu väntar tacos kväll vilket alltid är poppis!
Trevlig lördagskväll, Kram Ida!

3 kommentarer:

claire sa...

What a beautiful garden! :)

Caroline - det ljuva livet i söder sa...

Här renoverar vi också, ett litet 50-tals hus som vi bott i under snart 2 år. Längtar efter min kryddträdgård. Nästa år då kanske ;) Så fin er blev!

Anonym sa...

vilka underbara bilder! jag är art director på en inredningstidning och undrar ifall jag skulle kunna få publicera bilden med den fina lavendelhäcken? mejla gärna direkt till mig på ellen@aih.bonnier.se.