20 april 2009

Mammas müsli..











Det finns inget godare än hemmarostad müsli har jag nyligen upptäckt! Blir knaprigt och gott, Lilla E´s kommentar var: Gottis! Det är busenkelt att göra och man vet vad den innehåller. Kan varieras i det oändliga.. Jag ska prova att ha i kokosflingor och tranbär men här kommer recept på min mammas Pecanmüsli.
Tack mamma! "Mor lilla mor, vem är väl som du? Ingen i hela världen!"
Ha en skön vecka Kram Ida!


1/2 dl vatten
2 msk flytande honung
2 msk rapsolja eller annan neutral olja
1 msk kanel
4 dl havregryn
2 dl quinoaflingor
Jag hittade en blandning ekologiska havreflingor och quinoaflingor som jag tog 6 dl av istället.

1 dl pumpakärnor
1 dl russin
2 msk krossat linfrö
75 gr hackade pecannötter
Jag tog hasselnötter istället för det hade jag hemma..

Blanda vatten, olja honung och kanel och häll det över flingorna. Rör runt så alla flingor är lite fuktiga. Bred ut på plåt med bakplåtspapper på och finfördela med en gaffel. Rosta i ungen 150 grader i ca 30 min- i min gasugn gick det fortare så håll lite koll.. Rör gärna runt lite under rostningen.
Låt svalna och tillsätt sedan pumpakärnor, russin, linfrö och nötter.

2 kommentarer:

Maria sa...

Åh va gott det lät. Tack för tipset, det ska absolut provas här hemma!

Kram Maria

Marita sa...

Mmmm... visst är det gott med hemmagjord müsli! Har en variant som det var allt för länge sedan jag gjorde. Håller med E - det är godis! ha en bra vecka ni också!