29 februari 2008

Hortensia..




Jag har på sistone blivit förtjust i en blomma som jag förut inte alls gillat, nämligen Hortensian. Vet inte om det är för att jag blivit äldre eller om det är som jag bytt stil eller om jag inte sett innan hur otroligt fint den är uppbyggd. Om man tittar riktigt riktigt nära så ser det ut som om den har en klädd tyg knapp i mitten och de små blommorna ser nästan konstgjorda ut så fina de är. En liten variant i vitt och lite limegrönt fick igår följa med hem till vårt lilla köksbord. Och till sommaren får det nog bli en rosa också men jag fick säga till mig själv att det faktisk fortfarande bara är februari och då kan man ha lite vintervitt ett tag till... Trevlig helg!

27 februari 2008

Chokladkolakakor..




Hörs ju på namnet att de här kakorna är supergoda! Lite mjuksega och dessutom busenkla och snabba att baka.. Lilla E och jag hjälptes åt att baka, smaka och diska när maken var bortrest på jobbresa! Passade på att göra en liten gåbort present av några som vi tog med när vi skulle hälsa på hos grannen idag. Cellofan påsar till det köper jag på Panduro Hobby.


Recept på ca 40 kakor
100 gr rumsvarmt smör
1dl socker+ 2 msk ljus sirap
2 msk kakao
2dl vetemjöl(+eventuellt 2 msk extra)
1/2 tsk bikarbonat
1 tsk vaniljsocker

Rör smör riktigt poröst med socker och sirap. Det går lätt med elvispens degkrokar. Tillsätt vetemjöl som först blandats med kakao, bikarbonat och vaniljsocker. Dela degen i två bitar, rulla ut till längder. Platta ut längderna lite på plåten, räffla dem med gaffel.

Grädda i 175 * 15-20 min (i min gasugn räcker det med 10-15 min) Låt längderna svalna lite men inte kallna innan de skärs i bitar-gärna på snedden. Låt kakorna ligga kvar på plåten tills de kallnat. Smaklig spis! Kram Ida



26 februari 2008

Kuddar..




Så- nu är kuddarna till sofforna äntligen klara, blev två stora ljusrosa och två lite mindre med lite mönster i lime och olivgrönt. Kanke inte världens mest spännande tyger men det blev iallafall lite nytt och vårfräscht i sofforna också.. Och så matchar de vår matbordslampa i limegrönt från Kartell.

Tygerna är köpta på Stoff och Stil. Kram Ida

25 februari 2008

Barnkläder på gång..



Helgen blev kort eftersom jag jobbade i lördags. Igår åkte vi till lilla E´s förtjusning och gratulerade kompisar som fått sitt första barn. På vägen dit tjatade jag mig till ett besök på Stoff och stil. De har så himla billiga tyger och jag får tusen ideér när jag går där och inbillar mig att det är busenkelt att sy. Kuddfodral och sådant till hemmet kan jag nu behärska så nu måste jag prova att sy lite barnkläder tänkte jag och slog till på supermjuk stretchvelour och ett småmönstrat bomullstyg. I härligt lila!

-Hur mycket vill du ha?

-Ingen aning, jag vet inte vad jag ska sy...sneglade på lilla E...och uppskattade snabbt att hon är under en meter hög...- En meter blir bra tack!

Så nu måste jag bara bestämma mig..En velourkjol med mönstrad kant, eller ett par velourbyxor med en liten mönstrad tunika till, eller en velourtröja med mönstrade byxor till...Nån som har ett tips?

Nu är iallafall soffkuddarna nästan färdiga så imorgon ska ni nog kunna få se bilder.

Kram Ida

22 februari 2008

Askar..



Här är inga stora pysselprojekt på gång hemma precis men har iallafall hunnit med att klä om tre fina askar till lilla E. Hon älskar att sitta och sortera saker på olika ställen och att gömma undan små fina saker som pärlor, hårklämmor, klistermärken m.m... Papprena kommer från Panduro Hobbys Tilda-kollektion. Jag älskar alla deras tyger och papper, tycker det är så fina färger och mönster! Hoppas och tror att lilla E också gör det! Har sytt en hög med kuddar åt henne med deras tyger, men de får ni se en annan dag..

Just nu håller jag på att göra nya kuddar åt soffan, hoppas de kan bli klara i helgen även om jag ska jobba, återkommer med bilder på resultatet. Trevlig helg Kram Ida!

18 februari 2008

Vårtecken..




Är hemma med lilla E som är förkyld igen, så här är inte mycket inspiration till några nya inlägg. I väntan på det så får ni se min nya vårjacka som hänger och väntar på varmare väder. Ett riktigt fynd från H&M. Jag ser fram emot att få börja använda den, den är så grön att man piggnar till av att bara titta på den! Fast egentligen är det fodret jag gillar mest-älskar små mönster! Får väl gå med den öppen alltid då. .Kram Ida

15 februari 2008

Trevlig helg..


Fick en skön start på helgen: Maken är hemkommen från jobbresa och vi ska vara lediga hela helgen tillsammans och bara mysa alla tre. Dessutom: Nya numret av Lantliv hade kommit i brevlådan idag. Då blir jag så glad! Så nu ska jag krypa upp i soffan och bläddra bland massor av vårinspiration och bara varva ner! Trevlig helg allihop, Kram Ida!

14 februari 2008

Alla hjärtans dag!



Här kommer en bild på ytterligare ett loppisfynd från igår.

Och med denna söta ljusstake vill jag önska alla en riktigt härlig alla hjärtans dag! Kram Ida!

13 februari 2008

Loppis..

Sås skål

Ljusstake och fåglar


Tekoppar


Idag har jag haft en alldeles underbar dag! Var ledig och passade först på att röja lite här hemma så man kan få lite inre ro, sen var jag ute på en liten loppisrunda-det är något av det mest avkopplande jag vet. Älskar att gå och leta och dra, ibland hittar man inget alls och ibland hittar man massor. Gillar verkligen att blanda gammalt och nytt, billigt och dyrt. Det är så skoj att placera ut nån liten halvtokig pryl som inte riktigt hör in så man bryter av mot allt modernt-det får inte se för stylat ut i mitt hem då trivs jag inte. Nu låter det som om vårt hem annars är vääääldigt snyggt och perfekt-det är det verkligen inte!

På eftermiddagen hade lilla E och jag besök av hennes dagiskopis med mamma och lillebror- det blev massa lek och fika-jättemysigt! Så nu kan man krypa till kojs utvilad och full av ny inspiration! Här ovan är bilder på några av mina små fynd... Kram Ida

11 februari 2008

Riktig tjejfika..



Igår hade vi fyra små ursöta flickor här som lekte och busade några timmar. Sen fick de ju ha lite fika och då hade jag bakat muffins som lilla E och jag hade pyntat på förmiddagen. Visst blev de söööta!

Ikväll sitter jag och scrappar fina kort när min trollunge för en gångs skull somnat tidigt... Det ska bli ett krya på dig-kort till en släkting och ett litet kort till en liten nyfödd tjej som vi förhoppningsvis ska få kika på senare i veckan (när vi är helt osnuviga). Återkommer förhoppningsvis med bilder i morgon..

Kram Ida

7 februari 2008

Vårfint..


Idag är lilla E och jag inne för fjärde dagen, E har ju varit jätteförkyld hela veckan och nu har jag också åkt på det. Jag blir ändå alldeles rastlös av att vara innomhus och innbillar mig att det har blivit vår ute under dessa 4 dagarna. Så nu har vi gjort lite vårfint på köksbordet med ranunkler i fina färger. Burkarna innehåller mitt absoluta favorit te Kusmi tea. För mig som dricker mycket te är detta verkligen vardagslyx och det är svårt att gå tillbaka till något annat när man väl provat. Och så är ju burkarna dessutom så fina och finns i massvis med färger.. Ska man göra testunden ännu mysigare så tar man sig en Olof Victor skorpa till! De är bakade för hand med naturliga råvaror och utan tillsatser, hurra!

Nu ska jag fortsätta vila och kurera mig med te och skorpor. Kram Ida!

5 februari 2008

Fina tvålar..



De här fina tvålarna och mycket mer fint säljs på Fridas gård. De har en hemsida http://www.fridasgard.se/ kika gärna in där..

Jag köpte dem egentligen för att ha som gåbort-present men de doftar så gott att de fick stanna kvar hemma hos oss.

Nessesärerna kommer från Noa Noa.

Kram Ida

4 februari 2008

Mitt skåp




Det här skåpet har jag fyndat på en återvinningsstation, det var mörkbrunt och med alldeles förstörd lack. Såg ganska sorgligt ut men med lite vit färg och tålamod så tycker jag att det blev alldeles underbart-jag älskar mitt skåp!

Idag är det strålande vintersol ute men jag håller mig inne med lilla E som är superförkyld. Så nu när hon vilar middag ska jag passa på att kika runt på mina favoritbloggar en liten stund.

Kram Ida

2 februari 2008

Från svärmor...


Min snälla svärmor har rensat sina skåp och jag fick bl a gamla dukar och servetter i linne med vackra broderier och spetsar på- tack svärmor! Vet inte än vad jag ska göra med dem men det kanske blir fina kuddfodral eller påsar. Trevlig lördagskväll, kram ida!

1 februari 2008

Muffins!


Jag har bakat muffins! En plåt med vanilj och blåbärsmuffins med vitchoklad på toppen och en plåt med apelsin och chokladmuffins. Ett tips är att gå in på http://www.dagensmuffins.se/ där kan man läsa recept i evigheter och hitta alla möjliga smarriga kombinationer... Ha en mysig helg och unna er en muffins eller två...Kram Ida