31 januari 2014

Så här tänker jag nu..





Jag har bestämt mig för att 2014 är mitt utmaningarnas år. 
2013 var ett riktigt skitår för mig och några av mina nära och kära.
Så i år tänker jag inte låta mig skrämmas av något. 
Inte av att klippa av allt håret, inte av att boka en träningsresa själv, inte av att visa upp mina svagheter.
Jag tänker vara snäll och förlåtande mot mig själv för min skull 
men modig och stark för några andras skull där livet fortfarande står på paus. 
Kanske är det en ålderskris eller kanske ligger det lite mode i det men det är liksom nu det skall hända!


Kram Ida 


23 januari 2014

Kallt..




Nu har vi en liten transportsträcka framför oss med kyla, mörker och förkylningar innan våren trippar in med en massa roliga små saker planerade för vår del. 

Jag är frusen dygnet runt nu både på jobbet och här hemma och jag avskyr det verkligen. 
Har man som jag alltid har ont i axlar och nacke blir man inte direkt mer mjuk i kroppen av detta. 
(Och då är det inte ens minusgrader här..)

Men man får försöka förgylla dagarna med levande ljus, tulpaner och pärlhyacinter, en semla då och då och så lite träning så man får upp värmen och humöret. 
(Och kanske skulle man prioriterat en varm kofta, nya fårskinnstofflor och det tjockaste duntäcket på marknaden?!)

Önskar er en skön start på helgen! 
Må värmen vara med er!

Kram Ida

13 januari 2014

Bra bröd..








Fick ett väldigt bra recept på bröd av våra vänner, enkelt och snabbt. 
Vår dotter blev bjuden på det och kom hem jublandes att de hade världens godaste mackor och ja..naturligt vis var det hembakat. 
Finns väl inget som slår hembakat bröd, krävs liksom inte så avancerade pålägg. 
Jag hinner inte alltid göra eget men man kan ju göra det ibland!

Tack Jessica för receptet!


Kram Ida



Rör ihop 25 gr jäst, 2 tsk salt, 1 mks honung. Blanda i 6 dl ljummet vatten och 1 dl havregryn.
Rör slutligen i 11 dl vetemjöl special. (här rörde jag i 1/2 dl krossade linfrö. Kommer testa andra varianter också tex chiafrön som är väldigt proteinrika eller kruskakli)
Kör i maskin i minst 5 min. Degen är mycket kladdig.
Låt jäsa med duk över i 2 tim.
Sätt ugnen på 275 ° c. Stjälp upp degen direkt på rejält mjölat bakplåtspapper på plåt. 
Bli inte kallsvettig- den är väldigt lös men det ordnar sig :)
Strö lite mjöl över degen så du kan dela den i två delar. 
Jag snurrade ändarna vars ett varv enligt instruktioner så det blev som en baguette. 
Ställ i mitten av ugnen och släng samtidigt in några skedar kallt vatten eller några isbitar,
Grädda 15 min, sänk sedan värmen till 150 °c de resterande 10 minuterna. 
Totalt gräddas bröden 25 min. 

Låt svalna på galler utan duk. 


2 januari 2014

Gott nytt år 2014..






Hoppas 2014 börjat bra för er alla!

Vi hade en väldigt trevlig nyårsafton här hemma hos oss med goda vänner, totalt var vi 17 st så man kan minst sagt säga att huset var fullt. 
God mat, god dricka och nöjda barn hela kvällen lång. 

Lilleman tyckte det var superkul att blåsa serpentiner till barnbordet. 

Dukningen blev ganska lik den jag gjorde på julafton, skrynklig duk och linneservetter med tunt guldfärgat band som servettring och Snöboll lyktorna från Kosta Boda-älskar dem ju! 
Fast en nyår kräver finglas så de fick åka fram. 
Lite små guldfärgad stjärnconfetti utspridd och så vita ranunkler- känns krispiga och rena, precis vad man vill ha nu efter jul. 




Har fått för mig att jag vill ha guldfärgade bestick nu, kanske inte till vardags men till lite festligare tillfällen. 
Har sett på instagram och bloggar att andra har köpt både på Lagerhaus och Ilva men jag hittar inte det i deras sortiment. Någon som vet? 

Nu har jag varit ledig 5 dagar med familjen och vi har 3 st kvar. 
Vi har lyckats vända på dygnet och har kommit in i ett avslappnat lunk. Så nyttigt ibland.
Badhuset, bio, kompislek, alldeles för mycket choklad, ganska flitig träning. Ja..så ser våra dagar ut.

Kram på er!