21 augusti 2013

Raw Food chokladbollar





Detta recept fick jag fram när jag googlade Raw Food Chokladbollar och jag har testat att göra dem några gånger nu och de är väldigt goda. 
Tror säkert att folk som kan Raw Food kanske skulle göra dem ännu nyttigare genom att slopa honung och vaniljsocker. 
Men jämfört med Snickers som jag brukar äta så är dessa väldigt nyttiga! 
Och testa även om de innehåller dadlar! 
Jag skulle aldrig i livet äta en dadel egentligen men så här mixade är de goda. 

Kram Ida


Raw Food Chokladbollar

2 dl hasselnötter
1 dl naturella cashewnötter
2 dl kokosflingor
14 dadlar urkärnade och grovt hackade
2 msk kakao
2 msk honung
2 msk vatten
1/2 tsk ekologiskt vaniljpulver eller 1 tsk vaniljsocker
kokos att rulla i

Mixa nötter och kokos i matberedare.
Tillsätt dadlar, kakao, honung, vaniljpulver och vatten. 
Mixa till en smet. Tillsätt ev mer vatten.
Forma till små bollar och rulla dem i kokos. 
Förvara dem i kylskåp i tätslutande burk.

2 kommentarer:

Carola sa...

vad lustigt, jag gjorde proteinbollar igår, ganska likt.
Jag hoppar vaniljsocker och honung.
Sen kör jag dadlar,fikon,hasselnötter,kokos,kokosfett,proteinpulver typ så. och såå gott!

Hoppas allt är bra med dig fining!
KRAM!

TITTILINA sa...

Jag är ju så sugen på att testa sådana raw-food-bollar! Jag måste se till å göra det nån gång. Snart!
Synd att vi inte kände till våra fikaplaner igår, det hade varit kul med ert sällskap. Vi kanske kan lyckas med det nån annan gång när vi slutar tidigt båda två?

Kram