18 juni 2008

Choklad och hallonmarmelad..


Nu har jag gjort en gåbort-present till midsommarafton. Det är choklad och hallonmarmelad som var otroligt enkel att göra, receptet hittade jag i Leila Lindholms senaste kokbok. Har tyvärr inte smakat själv för det blev bara en burk men det doftade ljuvligt i köket..


5dl frusna hallon
4 1/2 dl muscavadosocker
75 gr mörk kvalitetschoklad 70%


Rör ihop socker och hallon och låt sjuda ca 15 min, skumma av undertiden om det behövs.
Tag från värmen och smält ner hackad choklad.
Låt svalna något och häll upp i lufttäta glasburkar som desinfecerats genom att de doppats i kokande vatten(tag bort gummiringen innan)
Kram Ida

2 kommentarer:

Anonym sa...

Det låter som en jätte fin (god) present! Det är härligt när man kan ge och få en gåva med tanke bakom. Tyvärr finns ju inte alltid tid till detta men man blir ju otroligt glad när man får en sån present. Vi ses i morgon. Kramar/Anna

Veronica sa...

Så trevlig present! Det här receptet måste jag absolut prova. Tack för att du lagt upp det. :)